Am cautat un pinpointer la un pret mai redus, si am avut de ales intre PI Xpointer si Garrett Pro Pointer 2. Ambele sunt non-submersibile, dar pot fi udate (ploaie, noroi).
Am ales modelul asta pt ca: pret mic, 418 lei cu tot cu transport din UK; review pe net care il claseaza peste Garrett.
Este un pinpointer PI, nu VLF, si se pare ca "simte" si fulgisori de aur. Nu ca m-ar interesa asta.
Ieri seara am facut cateva teste in aer:
1 ban - 3.7cm, 10 bani - 4.5cm, 50 bani - 5.2cm, bricheta zippo - 8.5cm, tabachera metalica - 12.5cm, cutie de bere - 16cm. totul cu sensibilitatea la maxim. sensibilitatea la 2 din 4 (jumatate), scade distanta cam cu 0.7-1cm, in functie de marimea obiectului.
Se poate regla sensibilitatea, dar si volumul si se poate pune doar pe vibratii.
Are 2 butoane si e f simplu de folosit. Pare solid si rezistent, are lumina cu led si avertizare daca-l lasi deschis. Foloseste o baterie de 9v.
Urmeaza sa-i fac testul pe teren duminica, sa vedem cum se comporta. Pe viitor o sa-l compar si cu alte modele.
L-am comandat de pe ebay uk, de la detectorbits (magazin), pretul cu tot cu transport a fost 418 lei (+ sau - ceva, in functie de cursul valutar), a venit prin curier in 5 zile, incluzand weekendul. Pachetul vine cu toc, coarda elastica, 4 capacele de protectie a varfului si cadou o sapca