Pagina 1 din 2

Magnetul meu

Mesaj necititScris: Sâm Mai 14, 2016 7:18 pm
de Madib
Salutare forumisti,

De muta vreme (4 ani) ma batea gandul sa achizionez un magnet din neodim pentru a face un prim pas spre detectia de metale :)
Intr-un final mi-am luat un magnet de 75mm si 160kgf. Magnetul a venit cu inel, am desurubat inelul, l-am uns cu Loctite si l-am insurubat la loc. Am achizionat o carabina cu filet de 10x100mm (rezista la peste 160kg, probabil peste 200) la capatul careia am legat o franghie sintetica de 30m si 5mm grosime ce rezista la 3648N (aprox 380kg). Nodul folosit este unul de tip ancora, asigurat cu coliere de plastic trase apoi in banda.
Sper ca in acest fel mi-am minimizat sansele de a pierde magnetul, doar in cazul in care se agata intre bolovani.
Maine il incerc si daca scot ceva interesant revin si cu poze :D
Seara frumoasa.

Re: Magnetul meu

Mesaj necititScris: Sâm Mai 14, 2016 7:53 pm
de pratmin
Mare grija la tancuri :)
Sa iti aduca satisfactii. Eu am unul idetic cred, doar ca am legat funia direct de inel. Nu am cautat preamult cu el, insa il tin in portbagaj mereu, pentru orice ocazie.

Re: Magnetul meu

Mesaj necititScris: Dum Mai 15, 2016 10:36 am
de cladovan
vrem rezultate ;) mult succes !!!!

Re: Magnetul meu

Mesaj necititScris: Dum Mai 15, 2016 5:18 pm
de Madib
Multumesc.
Am fost astazi pe raul Suceava, sub un pod. Cred ca am dat vreo 2 ceasuri cu magnetul acolo. Am agatat sarme, electrozi de sudura, ceva garnituri din tabla, un surub, 5 monede de 5 bani si 2 monede de 1 ban. Nimic insemnat. Ce am observat e ca magnetul cand il tragi se culca pe o parte, nu sta cu talpa pe nisip, motiv pentru care am vazut pe youtube ca unii ii agata un plutitor de inel (pet de plastic) ca sa se indrepte in apa. Am sa incerc si varianta asta si am sa o testez.

Re: Magnetul meu

Mesaj necititScris: Lun Mai 16, 2016 12:28 pm
de pcris
Daca se prinde de un obiect feros plat mare si greu. or sa mai trebuiasca vreo cativa prieteni sa il dezprindeti. Daca se incalceste intre radacini sau stanci iar pot fi probleme.
Eu am un magnet facut din cativa mai mici ce tine aprozimativ 60 kg si l-am prins in varful unei vergele de fibra de sticla. Doar pe teren uscat il folosesc. :)
p.s.
Atentie mare la degete... si departe cu el de caroseria masinii !!

Re: Magnetul meu

Mesaj necititScris: Lun Mai 16, 2016 12:54 pm
de Madib
Am o cutie de polistiren in care-l depozitez, de aia i-am si atasat o carabina, sa pot sa-l pun separat.
Pe teren uscat cum il folosesti? Pur si simplu il tragi dupa tine ?

Re: Magnetul meu

Mesaj necititScris: Lun Mai 16, 2016 12:59 pm
de pcris
Il folosesc acum (abia am luat si un detector Golden Mask) ca un fel pinpointer ca sa culeg usor feroasele din groapa facuta. Anul trecut l-am folosit de cateva ori pentru a descoperi roci ce sunt atrase de magnet si am gasit cateva ce contineau fier si nu pareau zgura. Am crezut ca sunt meteoriti poate... dar nu. :D

Re: Magnetul meu

Mesaj necititScris: Lun Mai 16, 2016 1:09 pm
de pcris
Ca sa identifici si sa scoti repede obiectele de fier din gropita facuta imi pare ideal.

Re: Magnetul meu

Mesaj necititScris: Lun Mai 16, 2016 9:01 pm
de stefani

Re: Magnetul meu

Mesaj necititScris: Lun Mai 16, 2016 11:15 pm
de Madib
Filetat e si al meu, si l-am lipit si cu Loctite ca sa nu se desurubeze. L-am agatat in niste pietre pe sub pod dar am mers in aval tragand usor de funie si l-am salvat.
Ce greutate are magnetul ala? Ai prins ceva interesant cu el? De ce nu incerci sa-ti recuperezi si celalalt magnet folosindu-l pe asta actual?

Da, poate punem de-o iesire intr-un weekend.