Pagina 1 din 2

Drum roman in judetul Bacau?

Mesaj necititScris: Mar Mai 08, 2012 12:45 pm
de ellux
Salutari,

Pe cand eram mic imi petreceam vacantele la tara, la bunicii pe care ii am in judetul Bacau. Intr-o zona denumita La Lutarie exista o deschidere intre doua zone impadurite de aproape 10 metri latime de parca ar fi un drum cu toate ca localnicii folosesc zona doar ca pasune actualul drum trecand prin padure.
In zona respectiva solul este oarecum nisipos/lut galben... iar localnicii scot de acolo lut pentru constructia caselor din chirpici.
Tot acolo la aproximativ 20-25 de centimetri adancime se afla un drum cred eu. Spun asta pentru ca exista o fasie de vreo 2,5-3 metri latime pavata cu pietre perfect plate imbinate intre ele ca intr-un puzzle.
Resturi de ceramica am tot gasit prin zona dar copil fiind nu le-am prea bagat in seama... "Drumul" asta dispare usor usor pentru ca localnicii scot piatra si o folosesc in constructii.
Cam asa arata drumul respectiv... presupun ca e drum pentru ca probabil au fost deja dezgropati vreo 10-15 metri liniari de acolo si in "profil" pare a continua.
Imagine

Ce credeti... merita o detectie facuta in zona?

Re: Drum roman in judetul Bacau?

Mesaj necititScris: Mar Mai 08, 2012 12:47 pm
de suzuki
daca ai gasit ceramica.....normal ca merita

Re: Drum roman in judetul Bacau?

Mesaj necititScris: Mar Mai 08, 2012 3:09 pm
de digger
Da , este posibil ceea ce ati gasit sa fie un segment de drum roman.Pacat ca se descompleteaza.Tipic romanesc gestul de a cara totul.Nimic nu ramane dupa noi ca dupa lacuste.Asa au disparut in cateva sute de ani cetati , fortificatii , castre , etc.Asigurati-va ca acel areal nu este conservat sau declarat sit arheologic in prealabil.Va sugerez sa luati legatura cu un specialist de la Muzeul de istorie "Iulian Antonescu" din Bacau si spuneti-i ce ati gasit.Poate fi mai important decat pare la prima vedere.Bafta !

Re: Drum roman in judetul Bacau?

Mesaj necititScris: Mar Mai 08, 2012 3:16 pm
de ellux
Buna
In RAN nu apare nimic in zona respeciva. Oricum o sa ii contactez pe cei de la muzeul de istorie din Bacau dupa ce dau prima raita in recunoastere. Sunt mult prea curios... si cum vreau sa investighez si legendele tipice de familie despre comoara ingropata in gradina de frica colectivizarii/comunistilor cred ca imi fac drum cat de curand pe acolo.

Re: Drum roman in judetul Bacau?

Mesaj necititScris: Mar Mai 08, 2012 10:45 pm
de zeno
poza arata bine, bafta

Re: Drum roman in judetul Bacau?

Mesaj necititScris: Mar Mai 08, 2012 11:44 pm
de lori
Eu zic câ meritâ detectat dacâ nu e trecut in RAN

Re: Drum roman in judetul Bacau?

Mesaj necititScris: Mar Mai 08, 2012 11:58 pm
de ellux
Poza e doar ilustrativa... luata de pe net... dar asa arata ceea ce dezgroapa taranii acolo ca sa isi faca fundatie la case...poate chiar putin mai bine imbinate pietrle... in RAN nu e trecut ca am verificat...

Re: Drum roman in judetul Bacau?

Mesaj necititScris: Mie Mai 09, 2012 12:57 am
de zeno
eu zic sa incerci sau daca n-ai dm sa gasesti coleg si sa incercati

Re: Drum roman in judetul Bacau?

Mesaj necititScris: Dum Dec 15, 2013 11:23 am
de ciprian_turcanu
Salutare tuturor. Spre rusinea mea nu stiu ce inseamna RAN. Este un registru unde pot afla care sunt si care nu situri arheologice?

Re: Drum roman in judetul Bacau?

Mesaj necititScris: Dum Dec 15, 2013 11:30 am
de pratmin