Pagina 1 din 1

Problema ProPointer Garett

Mesaj necititScris: Mar Aug 20, 2019 1:59 pm
de vlassys
Salutare,
Am un propointer Garett de vreo 5 ani (a iesit din garantie) si l-am folosit cred ca de vreo 10 ori, e ca nou. De ceva timp au inceput sa apara probleme la el: cand dau cu el in zona in care vreau sa verific, incepe sa sune deodata necontrolat. Trebuie sa-l inchid si sa-i dau drumul din nou iar cateodata mai merge bine cateva minute dupa care iar o porneste de-aiurea... Am vazut filmulete pe youtube cu aceeasi problema si am vazut inca o chestie: cand apasau pe teava respectiva a propointerului incepea , la fel, sa sune .Am incercat si eu si intr-adevar, daca apasam pe teava lui sau il miscam mai brusc in aer, incepea sa bipaie. La inceput am crezut ca e vorba de baterie, dar nu era. Apoi ca era vorba de mineralizarea solului, dar nu era... Ce ma sfatuiti? Ati mai avut de-a face cu aceasta problema?
Multumesc

Re: Problema ProPointer Garett

Mesaj necititScris: Mar Aug 20, 2019 3:55 pm
de rodetectors
Salutare,
Bateria a fost inlocuita? ce tip de baterie a fost pus, cateodata bateriile de tip heavy duty fac asemenea probleme. Mai jos o traducere din manualul pinpointerului Garrett AT:
Garrett Pro-Pointer AT
Pornire: Apasati scurt butonul tinand pinpointerul departe de orice obiect metalic.( atentie la verighete, ceasuri, telefoane). Veti auzi 2 beep-uri si LED-ul va ramane aprins
Oprire: Tineti apasat butonul pentru o jumate de secunda pana auziti un singur beep ( sau o singura vibratie in modul silentios). Aceasta indica ca este oprit.
Setari: Acest pinpointer are 3 setari de sensitivitate si doua moduri de detectie (audio+vibratie sau doar vibratie-modul silentios)
Pentru a modifica setarile apasati butonul timp de 2 secunde- un beep urmat de un beep cu ton dublu si LEDul lumineaza intermitent.( in modul silentios, beep-urile sunt inlocuite de pulsuri de vibratie).
Prima apasare pe buton dupa ce sa intrat in setari arata setarea prezenta.
Apasati repetat pentru a intra in celelalte setari:
1 beep =sensitivitate minima + audio
2 beepuri=sensitivitate medie + audio (setarea din fabrica)
3 beepuri=sensitivitate maxima + audio
1 vibratie=sensitivitate minima + mod silentios
2 vibratii=sensitivitate medie + mod silentios
3 vibratii= sensitivitate maxima + mod silentios
Pentru a iesi din setari tineti apasat butonul pentru 2 secunde ( pinpointerul va emite un beep cu ton dublu sau doua vibratii in modul silentios) sau asteptati 5 secunde si pinpointerul va iesi automat din setari.
NOTA: Reducerea sensitivitatii este recomandata pentru a nu detecta solurile puternic mineralizate.
Pentru a face reglaj rapid la sol in cazul apei sarate, nisipului ud sau soluri puternic
mineralizate atingeti varful pinpointerului de apa, nisispul ud sau solul mineralizat
si apasati scurt butonul. Repetati procedura ori de cate ori este necesar.
Alarma bateria slaba: pinpointerul va alterna un beep cu ton dublu.

Re: Problema ProPointer Garett

Mesaj necititScris: Mar Aug 20, 2019 4:23 pm
de vlassys
Da, e bine de stiut si lucrurile legate de reglaje doar ca modul in care se manifesta nu stiu daca are legatura cu acestea. Faptul ca deschis fiind, si apasand pe plasticul tevii, incepe sa bipaie sau agitandu-l mai tare prin aer, la fel, incepe sa sune - nu cred ca mai are vreo legatura cu reglajul. De mai multe ori, dupa ce sapam si incepeam sa dau cu el, incepea sa bipaie incontinuu, chiar si dupa ce il ridicam si il tineam in aer. Trebuia sa-l inchid si parca isi revenea. Dar nu dura prea mult starea de normalitate si facea din nou.... Interesant e ca a inceput sa faca aceste lucruri de putin timp si culmea este ca , asa cum am spus, nu am prea iesit cu el si e aproape nou si nici de vreun soc nu a avut parte...

Re: Problema ProPointer Garett

Mesaj necititScris: Mar Aug 20, 2019 11:20 pm
de vlassys
Am verificat si e vorba de prima varianta a pinpointerului (varianta neagra) Garett. De altfel cand l-am luat in 2013, nu era modelul nou , asa ca nici macar setarile de sensitivitate de care mi-ati spus nu are...

Re: Problema ProPointer Garett

Mesaj necititScris: Sâm Oct 12, 2019 6:51 am
de Oldsam
Salut!Acelasi model si aceeași problema am,dar nu mereu.Ai găsit hiba?