Pagina 1 din 1

Ajutor cu o informatie

Mesaj necititScris: Lun Aug 01, 2016 11:07 pm
de IonutBM
Stimati colegi, va salut ! In data de 12.08, voi face o scurta deplasare in Croatia si tare mi-as luat detectorul cu mine :) ! Stie cineva ceva despre legile din tara respectiva ? Nu am gasit nimic pana acum. Va multumesc

Re: Ajutor cu o informatie

Mesaj necititScris: Mar Aug 02, 2016 11:55 am
de RaStaSRM
Sa faci o scrisoare la ambasada ;) și vei primi un răspuns oficial

Re: Ajutor cu o informatie

Mesaj necititScris: Lun Dec 26, 2016 10:59 pm
de Andrei1990
Buna seara,
Scuze daca deranjez, dar fiind nou in forum nu stiu unde pot sa pun o intrebare.
Doresc sa achizitionez un DM (fireste urmand rigorile legale), dar inainte de asta m-am interesat unde sunt siturile arheologice din zona mea, pentru a evita sa detectez prin ele din ignoranta. Am gasit o lista pe wikipedia preluata din Repertoriul Arheologic Național (RAN). Ma ajuta mult deoarece majoritatea au si coordonate GPS care pot fi verificate in google maps. Dar ca orice coordonata, ea este doar un punct.
Intrebarea mea este, care este raza fata de acel punct unde se termina sit-ul arheologic? Stiu ca nu este chiar asa usor de raspuns, dar majoritatea acelor locatii sunt considerate situri doar fiindca s-au gasit oseminte sau diverse artefacte, nu s-au facut sapaturi ample. Exista vreo regula...sa zicem in raza a 100 m fata de acel punct este interzis detectatul de metale deoarece este sit arheologic?
Multumesc anticipat.

Re: Ajutor cu o informatie

Mesaj necititScris: Mar Dec 27, 2016 12:40 am
de pratmin

Re: Ajutor cu o informatie

Mesaj necititScris: Mar Dec 27, 2016 12:21 pm
de Andrei1990
Multumesc.