|
Elemente WW2
Re: Elemente WW2Felicitari colegule ! Niste piese interesante ... cel putin lupa de lanterna , pacat ca nu a fost si restul acolo... Spor in continuare!
Re: Elemente WW2
Re: Elemente WW2Am cautat ca nebunul orice mai ramasese acolo dar nu am mai gasit nimic ... e metoda Karmei de-ami da peste nas, iti da doar crema si tortul nu ti-l da.
Bogdan Cosmin
Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht ...
Re: Elemente WW2Cred ca oricare dintre noi ar fi procedat la fel...pana la urma este bine venita si o parte componenta...important este ca a putut fi identificata corect...
Re: Elemente WW2Piesa de aluminiu am identificat-o cu ajutorul unui coleg din Polonia, este un conector de presiune la focos folosit la bombele de aviatie ale Luftwaffe-ului german din cel de-al treilea Reich (marcaj mV pe una reconstruita din colectia sa):
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. Bogdan Cosmin
Re: Elemente WW2Nici nu mi-a traecut prin minte ca piesa ar fi un traductor de
presiune (implicit altitudine) pentru detonarea bombelor lansate... ! Omul cat traieste invanta, felicitari pentru o descoperire (zic eu) extrem de rara !!! Dan Barbu
Re: Elemente WW2Multumesc frumos!
Este o pozitie ocupata de divizia Tudor Vladimirescu in lupta pentru Oradea, am gasit mai multe obiecte personale in gropile lor individuale si transee si banuiam ca au avut de indurat si atacuri de artilerie din partea germanilor si aliatului maghiar. Bogdan Cosmin
Re: Elemente WW2Interesant si de tinut minte,rar gaseti asa ceva!
Re: Elemente WW2Skan in zona ta ar trebui sa gasesti, mai ales dupa insurectie si incercarea aviatiei germane locale de-a depresuriza trupe incercuite atat langa capitala cat si in vecinatatea ta. Greu insa sa gasesti intacte, e prima pe care o gasesc.
Bogdan Cosmin
Re: Elemente WW2Se pare ca bomba este de fapt un "drop container", putea transporta
in interior mai multe bombe mici cu exploziv clasic sau incendiar. Iata o fotografie cu una oarecum asemanatoare: http://www.warbirdsresourcegroup.org/LRG/ab70-1.html Dan Barbu
Re: Elemente WW2Panzer,si eu gandeam ca si tine,logic,foarte curios este ca nu am gasit decat o singura piesa de la o bomba,si aia posibil Americana.
Si acum mai sunt cratere in padure de la bombe,dar nu am mai gasit nimic altceva!
Total mesaje 75007
• Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5