Pagina 1 din 1

MD 3010 II, detctor de incepator

Mesaj necititScris: Dum Aug 12, 2012 2:50 pm
de 1octav
Buna ziua. Ieri mi-am scos si eu noul detector la o plimbare, in curtea parintilor, la tara.
Multe semnale de fier, cateva de argint. Ce imi pare ciudat e frecventa cu care piuie pe ton inalt, pt argint. Suspect... Am testat cu o moneda de argint de 30 grame, pe care am ingropat-o la 10-15 cm. O recunoaste insa nu cu mare exactitate... Am si sapat la un semnal puternic de fier, cu indicatorul de adancime mic (2-3 liniute) si am gasit in cui mare ruginit. La argint imi da mereu indicatorul de adancime la 7-8 liniute, iar semnalul nu e foarte precis... si fiind multe asemenea semnale, nu am sapat... banuiesc ca sunt semnale false. Ma poate ajuta cineva cu un sfat cum sa fac setarile in asa fel incat detectorul sa "bata" doar la 20-30 cm dar sa aiba o mai buna recunoastere a "tintei". Banuiesc ca am facut o investitie proasta... dar asta e.

Re: MD 3010 II, detctor de incepator

Mesaj necititScris: Dum Aug 12, 2012 3:46 pm
de taurasu
Fierul ruginit iti va da mereu semnal gen fier-aur-argint-si ce mai ai tu pe display. Argintul iti va da numai argint.
Ca sa nu mai zic ca o mica bucata de sarma de fier iti va da un semnal mult mai stabil ca o moneda de argint de 10 ori mai grea.

Re: MD 3010 II, detctor de incepator

Mesaj necititScris: Dum Aug 12, 2012 9:19 pm
de 1octav
Multumesc pentru atentionare. Daca voi scoate fierul din lista de metale "cautate" voi evita astfel de semnale nesigure? Multumesc pentru orice sfat... si probabil voi cauta si eu un inel de ferita cum sugera un coleg.